(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Štrůdl
Potřebné ingredience
1/2 omegy, 1/2 másla, 2 žloutky, 500g hladké mouky, sůl, 10 - 12 lžic vody, 2 lžíce octa. Na náplň: jablka, skořice, cukr, máslo, vlašské ořechy, rozinky. Na potření vejce
Postup přípravy
Na vál dáme mouku, nastrouháme tuk, doprostřed přidáme žloutky, sůl a vodu. Vypracujeme vláčné těsto. Rozdělíme si ho na porce (4 menší záviny) a jednotlivé porce vyvalujeme a znovu překládáme, porce necháme alespoň hodinu v chladu odpočinout. Poté vyválíme placku, potřeme roupuštěným máslem, posypeme piškotovými drobky, dáme jablka svařená se skořicí a cukrem, ořechy, rozinky. Ještě trochu posypeme cukrem a skořicí a polijeme máslem. Zavineme, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme dozlatova.
...
...
jablka svařená se skořicí a cukrem
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jeremy
(upraveno)
21. 8. 2011, 12:25